lørdag 19. januar 2013

Galskap og kontemplasjon - Ås Ensemblet i fri utfoldelse


Ås Ensemblet, Ås kino sept. 2011 - to konserter: 

For de av oss som ikke husker noe særlig fra 80-tallets pop-musikk - formedelst dårlig hukommelse eller fortrengte minner, var møtet med Ås Ensemblets festforestilling høsten 2011 en udelt glede, en oppildnende lysfontene i høstmørket rett og slett -  ja er dette Ås? Ås i Follo? Svaret på det er rett og slett "ja"! 

Sanggleden og spillegleden blant disse "godt og velvoksne" tenåringene imponerte også den yngre garde i salen. 



I tillegg: Den manglende redsel for å parodiere seg selv - slik vi også ser hos en Mick Jagger i beste stunder - var utpreget. Men her er det altså Prince som er højdaren (se videoklipp 4). Og Ensemblet skrubbet ikke for å si det sånn - og lot det stå til. Med eller uten magebelte. Med eller uten fløsji hår og pastellfargede t-skjorter. Dette var rett og slett sterkt - et retrospektivt flash-back av ypperste merke der musikken og melodiene satt - og der hukommelsen gradvis ble utfordret og brakte fram minner fra en forgangen tid da ALT var annerledes. 


Hvor annerledes kan man studere på bildene under - til slutt kommer rett og slett musikken eller MUSIKKEN - fra DENGANG! 80-TALLET ALTSÅ!













Yngre, interesserte og muligens lett "sjokkerte" tilhørere til høyre som nok forsøkte å holde igjen litt på den musikalske entusiasmen, men som etter hvert skjønte at - om dette var fortid, så fantes det kanskje også en framtid - for dem, en gang, altså å kunne gjenta dette musikalse eksperiment med dagens idol-musikk. Håpet er jo der -








 

  - - -


Julekonsert i Ås kirke, 23. des. 2012:


For n-te året på rad gjennomførte Ås Ensemblet sin julekonsert Lille julaften i Ås kirke - fullt og utsolgt:  



 

Avslutningen her er en liten klassiker - opptaket ikke helt i første rekke, men likevel: 


Konserten var mer enn en utpreget julekonsert mht. reportoar, musikere og framføring. Smålekkert og stemningsfullt rett og slett: